Angel Food Cake (Prajitura ingerilor)

de lilik in Prajituri, 9 Oct 2012 | 18891 vizualizari

 

Aveam cam multe albusuri si am tot auzit de aceasta prajitura("cat e de buna,de pufoasa") si am zis s-o incerc.Am cautat pe net si din multitudinea de retete(toate ffff asemanatoare) nu stiam pe care sa o aleg,asa ca am luat de la fiecare cate ceva si a rezultat asta...Cum o sa mai am ocazia o s-o refac pt ca este SENZATIONALA...

 

INGREDIENTE

  • 380 gr albusuri(10-12,depinde cat de mari sunt ouale)
  • 150 gr faina
  • 300 gr zahar fin-fin
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 vanilina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt(sau 5 gr crema de tartar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Angel Food Cake (Prajitura ingerilor):

Scoatem albusurile din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei.

Amestecam faina cu 150 gr zahar si o cernem.

Restul de zahar(150 gr) il amestecam cu vanilina.

Incepem sa mixam albusurile,iar cand se umfla punem praful de sare,praful de copt si zeama de lamaie,mixand in continuare.

Cand albusurile sunt spuma adaugam zaharul cu vanilina treptat(cate 2 linguri o data) si mixam pana zaharul se topeste.

Vom obtine o bezea tare,peste care adaugam treptat faina cu restul de zahar cernute si amestecam de sus in jos sa nu se desumfle.

Cand am incorporat toata faina si compozitia este omogena,o punem in tava de guguluf(folositi una de 22-24 cm,eu nu am avut asa mica) neunsa,apoi treceti un cutit prin compozitie pentru a sparge eventualele bule de aer,dupa care nivelati suprafata.

Punem tava in cuptorul incins la 180° timp de 30-40 de minute.Prajitura trebuie sa fie rumena deasupra si cand apasati usor cu degetul la suprafata sa il respinga precum un burete.

Scoatem tava din cuptor si o intoarcem cu "fundul in sus" sprijinita de o ceasca sau o sticla astfel incat sa ramana putin spatiu intre tava si masa si o lasam sa se raceasca complet.

Ca sa o scoatem din forma cu un cutit cu lama subtire desfacem prajitura de pe peretii si fundul tavii.

O servim dupa plac,pudrata cu zahar,glazurata sau cu un sosulet de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Angel Food Cake (Prajitura ingerilor)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane